Επεισόδιο 2

Aλλη μια ηλιόλουστη μέρα ξημερώνει στη σκοτεινή συνοικία του Φαξ. Το απαλό αεράκι χτυπά μανιωδώς τα ερμητικά ανοιχτά παραθυρόφυλλα. Η φοβερή καταιγίδα που έπληξε εχτές τη περιοχή των Βαλκανίων έχει κοπάσει. Χρυσές δροσοσταλίδες στάζουν στο μέτωπο του Φαξ από το ταβάνι. Για άλλη μια φορά τρύπησε το θερμοσίφωνο.
Το πρόβλημα με το θερμοσίφωνο είναι ότι τρυπάει συχνά. Είναι μια ανεξερεύνητη υπόθεση που θα προσπαθήσει να δώσει μία εξήγηση ο Φαξ και μια λογική εξήγηση η Σκάλι. Όλα αυτά όμως στο απώτερο μέλλον. Προς το παρών ο Φαξ πρέπει να ξυπνήσει και να μαζέψει τα νερά!….
Ο Φαξ νιώθει σιγά-σιγά το βασανισμό της σταγόνας πιο έντονο.. Κάθε τόσο σκουπίζει το μέτωπό του με την υγρή (από ώρα) πράσινη με κόκκινες βούλες πυτζάμα του. Τα νερά κυλούν στο τοίχο και βρέχουν τις μπλε ριγέ παντόφλες του με την ειδική αερόσολα που βοηθά στο τίναγμα τον χαλιών. Μια μικρή λίμνη έχει σχηματιστεί κάτω από το κρεβάτι του Φαξ. Τα χρυσόψαρα ση γυάλα βλέπουν με χαρά το γεγονός αφού πάντοτε περίμεναν πως κάποτε ο όμορφος υγρός κόσμος θα κατακτούσε τον άσχημο κόσμο των θηλαστικών τεράτων. Αλλά αυτό είναι άλλη μία ανεξήγητη υπόθεση για τον πράκτορα Φαξ. Τα χρυσόψαρα σκέπτονται ή είναι πιόνια άλλων (εξωγήινων;) όντων;…
Ο Φαξ μην αντέχοντας άλλο τη βρεγμένη πυτζάμα αποφασίζει να σηκωθεί και να πάει να αλλάξει.. Ύστερα από λίγο ξαναπέφτει για να συνεχίσει το ήρεμο ρυθμικό χουζούρι του.
Ξαφνικά χτυπά το κόκκινο τηλέφωνο. Το κινητό του Φαξ έχει βραχεί και εκτρέπει τις κλήσεις που δέχεται σε άγνωστες κατευθύνσεις πέρα από τα όρια του Διαστήματος.
ΝΤΡΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝ…………ΝΤΡΙΝ..ΝΤΡΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΝΝΝΝΝΝΝ…ΝΤΡΙΝ!\
Ο Φαξ μονομιάς πετάγεται από το κρεβάτι έντρομος κοιτά το ταβάνι και φωνάζει :
-Αμάν!ξέχασα το θερμοσίφωνο.. Συνειδητοποιώντας ότι έχει αλλάξει πυτζάμα!
ΝΤΡΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΝΝΝΝΝΝΝΝΝ..ΝΤΡΙΝ.. Το τηλέφωνο επέμενε κατ’επανάληψη.
Ο Φαξ έτρεξε στο μπαλκονάκι της κουζίνας και πήρε τη σκάλα για να ανέβει στο πατάρι και να κατεβάσει τα πράγματα που βρίσκονταν δίπλα στο θερμοσίφωνο. Ο Φαξ ανεβαίνει τη σκάλα.. Ο Φαξ κοιτά το τρομακτικό ύψος και ξανακατεβαίνει για να φέρει τη σκάλα πιο κοντά στη πόρτα του παταριού!.. Ο Φαξ ξανανεβαίνει .. Το τηλέφωνο δεν έχει σταματήσει.. Ο Φαξ έχει ήδη φτάσει και μόνο το άνοιγμα της πόρτας είναι αυτό που τον τρομάζει. Ο Φαξ κατεβαίνει πάλι παίρνει το αδιάβροχο από τη ντουλάπα σηκώνει το τηλέφωνο και λέει :
-Λυπάμαι δε μπορώ να σας μιλήσω τώρα. Το απρόοπτο ξαναχτύπησε το ήσυχο σπιτικό μου. Παρακαλείστε να συνεχίσετε να με καλείτε ανά ώρα.
Κλείνει μονομιάς το τηλέφωνο μη έχοντας καταλάβει ότι η γραμμή μόλις είχε κλείσει λίγο πριν σηκώσει το τηλέφωνο! Ξανανεβαίνει τη σκάλα ανοίγει τη πόρτα και…

ΖΖΖΖΖΖΖΖΖΜΠΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΤΣΣΣΣΣΣΣΣςςςςς
ςςςςς…
Ένα τεράστιο κύμα δροσιάς του πλημμυρίζει το σπίτι. Ο Φαξ ψύχραιμος αρχίζει να πετά τις βαλίτσες και τα διάφορα αντικείμενα που διατηρούσε με ευλάβεια στο πατάρι. Η βρεγμένη κορνίζα από τη βάφτισή του τού σκίρτησε τη καρδιά. Ύστερα πετώντας την μαζί με τα υπόλοιπα πράγματα σκούπισε τα δάκρυα του με το αριστερό μανίκι της πυτζάμας του που ήταν στεγνό.
Τελειώνοντας με το πατάρι (ύστερα από κανά μισάωρο) αποφάσισε να σφουγγαρίσει τα πατώματα και να κρεμάσει στον ήλιο τις παντόφλες του αδειάζοντας πρώτα τις απορροφητικές αερόσολες. Ύστερα πήγε στη κουζίνα να πιει ένα ποτήρι δροσιστικό φρέσκο καφέ με εβαπορέ.
Εκεί που έβαζε ζάχαρη στο shaker χτύπησε τηλέφωνο.. Πέταξε προσεκτικά το κουταλάκι στο νεροχύτη δημιουργώντας έναν εκκωφαντικό ήχο και χτυπώντας το καφέ απάντησε στο τηλέφωνο:
-Φστττ..Εχμ..εμπρός;
-Έλα Φαξ η Σκάλι είμαι.
-Καλά..φστ.. ας αφήσουμε τις συστάσεις..φσσστ.. λέγε τι θέλεις γρήγορα.
-Ξέρω ότι σε διακόπτω από κάποια πολύ σημαντική εργασία αλλά κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσεις να ζεις στη λούφα και να έρθεις από το γραφείο.. Είναι 11 η ώρα και φαντάζομαι θα χτυπάς το καφέ σου διαβάζοντας Μίκυ Μάους.
-Φσστ…χμμμ.. ναι κατά κάποιο τρόπο.. Καλά που μου το θύμησες. Πρέπει να αρχίσω να διαβάζω και καμιά εφημερίδα..φσσστ..
-Γιατί κάνεις “φσστ”;
-Πώς κάνω;
-Φσσστ..
-Α.. ξεχάστηκα και μασάω το καλαμάκι του καφέ.. Φτιάχνω φραπέ. Εσύ τι κάνεις;
-ΔΟΥΛΕΥΩ..ΤΣΑΚΙΣΟΥ ΚΑΙ ΕΛΑ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ..ΤΕΜΠΕΛΑΡΕ!
-Καλά καλά.. Μη μου φωνάζεις ..Μου θυμίζεις τη μάνα μου.
-Ουφ.. είπε η Σκάλι και έκλεισε το τηλέφωνο
Ο Φαξ έκλεισε το τηλέφωνο και ακούμπησε στο τοίχο με τη πλάτη ξεφυσώντας:
“Φσσσσσσσσσστττττττττττττττ.”..
Επέστρεψε στη κουζίνα , τελείωσε με το φραπέ.. (έβαλε και γάλα) .. Άφησε τα πράγματα πεταμένα στο σπίτι και έφυγε διπλοκλειδώνοντας. Ύστερα από λίγο γύρισε γιατί ακόμα κρατούσε το καφέ στο χέρι του..!
Μετά από 30 λεπτά έφτασε στο γραφείο.. Η Σκάλι τον κοίταξε με ένα βλέμμα γεμάτο μυστήριο κάνοντας του νεύμα να ρίξει μια ματιά μέσα από τις γρύλιες των στοριών του γραφείου του αφεντικού τους..
-Κάποιος του μιλάει από τις 8. Μάλλον θα έχουμε δουλειά.. Είπε η Σκάλι
-Χμμμ.. Πες και καμιά καλημέρα!
-Δεν τελείωσα.. Ίσως αυτή η δουλειά να είναι πιο σοβαρή από τις μέχρι τώρα. Καλημέρα!
-Χμμ…
-Ρε Φαξ.. Ακόμα με το καλαμάκι στο στόμα είσαι;
-Ναι εεε… Δεν είχα τσίχλα.. Προσπάθησε μάταια ο Φαξ να δικαιολογήσει το μασούλημά του.
-Καλά καλά..
Ο Φαξ έκατσε στο γραφείο του.. Συνδέθηκε στο Internet και μίλησε με διάφορους άλλους στο Comic Chat…
Η ώρα είχε πάει 15:00 και το αφεντικό έπαιζε τάβλι με το πρωινό του καλεσμένο.. Δε φαινόταν να έφυγε σύντομα αφού είπε στη Σκάλι να παραγγείλει εξοχικό,κοκορέτσι και 2 ουζάκια.. Ο Φαξ είχε αρχίσει να σκέπτεται τις δουλειές που άφησε στη μέση στο σπίτι του και ένιωθε λίγο πληκτικά…
Η Σκάλι έγραφε το βιλίο της “Η εργαζόμενη γυναίκα στο κόσμο της υπέρμετρης παραφυσιολογίας – Εκμετάλλευση ή πρόοδος;”. Όταν η ώρα πήγε 5 όλη στη δουλειά είχαν πάρει σειρά για να χτυπήσουν τις κάρτες τους ενώ το αφεντικό είχε καλέσει και κάποιους άλλους φίλους του για τώρα θα έσβηναν κάτι κεράκια από μια τούρτα που έφερε ένας φίλος του (από τους πολλούς).
Ο Φαξ φανερά κουρασμένος φτάνοντας στο σπίτι του σφουγγάρισε και άπλωσε τη μοκέτα στο μπαλκόνι. Τα νερά έβρεξαν έναν περαστικό τυφλό και ο Φαξ έκανε το κορόιδο.
Ύστερα κάποιο παιδί γλύστρισε στα νερά έπεσε πάνω στο τυφλό και εκείνος πάνω σε ένα διερχόμενο ταξί.. Ο ταξιτζής έβαλε τις φωνές φωνάζοντας “καλά, τυφλός είσαι;” και ο τυφλός άρχισε με απόλυτο αυτοέλεγχο να τον βρίζει και να κλοτσάει στο ταξί.. Η γριούλα που ήταν μέσα στο ταξί αμόλησε το σκύλο της πάνω στο ταξιτζή ενώ το παιδάκι εκνευρισμένο άρχισε να κλαίει! Τότε ήρθε ένας τροχονόμος και έδεσε το κεϊκ! Έπεσαν κλήσεις παρακλήσεις και προκλήσεις.. Η μαμά του παιδιού άρχισε να βρίζει προς όλες τις κατευθύνσεις και ο Φαξ μάζεψε τη μοκέτα που είχε στεγνώσει.
Τελειώνοντας με τα νερά ο Φαξ αποφάσισε να πάει για ένα καφέ στη Πλάκα και να γυρίσει σπίτι του με 1-2 πίτσες για βραδυνό. Έτσι και έγινε.. Ο Φαξ πήγε στη Πλάκα μαζί με το κολλητό του τον Κώστα και κόλλησαν σε κάτι κοπελίτσες.. Εκείνες δεν τσίμπησαν αλλά η μία έριξε πονηρή ματιά στο Κώστα ο οποίος αμέσως έφυγε μαζί της.. Ο Φαξ δεν πειράχτηκε και άρχισε και αυτός να μοιράζει δεξιά και αριστερά πονηρές ματιές χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Επέστρεψε σπίτι του με 2 πίτσες παραμάσχαλα και ένα αδέσποτο σκυλάκι . Θα έτρωγε ο,τι περισσέψει και θα του έκανε συντροφιά μέχρι να τον πάρει ο ύπνος μπροστά στην τηλεόραση. Ονόμασε το σκύλο Μπάουντ και κοιμήθηκε.

Επεισόδιο 3…

Μετάβαση στο περιεχόμενο