Εισαγωγή…

Ο Φαξ Μόντεμ είναι ένας μοναχικός άνθρωπος με πολλούς φίλους. Οι εχθροί του μηδαμινοί μπροστά στην φήμη του αλλά ενοχλητικοί για τη ζωή του. Ζει μόνος σε ένα διαμέρισμα μιας πολυσύχναστης συνοικίας της Αθήνας. Ελληνοαμερικάνος ήρθε στην Ελλάδα στα 12 του χρόνια. Όλες οι παραφυσικές εμπειρίες που έζησε στην Αμερική δεν του προξένησαν τόσα ψυχολογικά μελοδράματα όσο η ιδέα ότι ίσως κάποτε φτάσει στη θέση που είναι τώρα και ότι δεν θα
γίνει αστροναύτης! Η ειδικότητα του αδιευκρίνιστη ή καλύτερα ΑΝΕΞΗΓΗΤΗ!

“ΦΑΞ ΜΟΝΤΕΜ
Ερευνητής Ανεξήγητων Φαινομένων και Χαμένων Αντικειμένων
Ξέρω πολλά ε;”

Αν μπορείτε να φανταστείτε το παραπάνω κείμενο σε μια επαγγελματική κάρτα με διαστάσεις 4χ14 τότε θα καταλάβετε τη τετράγωνη λογική του Φαξ… Κυκλοφορεί τέτοιες κάρτες!!!
Οι φίλοι του τον αποφεύγουν πολλές φορές. Είναι ανυπόφορος όταν τον πετύχεις στη μέση μιας υπόθεσης. Οι γνωστοί του είναι ενθουσιασμένοι μαζί του ωσότου τον γνωρίσουν. Τότε ακολουθούν τη γραμμή των προηγουμένων.
Είναι άτομο που πολλές φορές πέφτει σε αντιφάσεις ( τόσο που σε κάνει να διερωτάσαι “Τι είμαι; Πού πάω; Γιατί μιλάω με αυτόν;;;” ) . Η αντικειμενικότητα του τον οδηγεί σε πολλαπλές και φανταστικές λογικές λύσεις των υποθέσεων που αναλαμβάνει. Του αρέσει να πιστεύει στο ανεξήγητο επειδή όπως λέει: “Κανείς δε μπορεί να αρνηθεί τις εξηγήσεις μου!” Του αρέσει να μπερδεύει τους άλλους διότι:
“Όπως και νά’χει .. στο σκοτάδι ζουν!”
Πιστεύει στη παραφυσιολογία. Βλέπει πολλά θρίλερ σε σημείο που τα ζει στη φαντασία του. Όταν ήταν μικρός απήχθει από τέσσερεις διαφορετικές φυλές εξωγήινων.Που κάθε μία τον επέστρεφε σπίτι του ύστερα από ένα μήνα εξουθενωτικών (για τους ίδιους τους εξωγήινους) πειραμάτων , άρον – άρον ! Κανείς δε μπορεί να τον αντέξει περισσότερο .. κανείς εκτός από τις γυναίκες. Αυτό συμβαίνει επειδή δε γνώρισε πολλές και επειδή οι 5-10 που γνώρισε στενά δεν τον άντεξαν πάνω από ένα μήνα και μία ημέρα.Όλες εκτός από τη ΣΚΑΛΙ Ό ΧΑΡΑ!… Η Σκάλι είναι μία ενδεχομένως έξυπνη κοπέλα.. Συνομήλικη του Φαξ (καμιά 25αριά) ζει στο κόσμο της… Δε πιστεύει στη παραφύση και τις λοιπές: “αηδίες για χαζοάτομα όπως ο Φαξ” όπως λέει … Δουλεύει μαζί του από ανάγκη για εύκολο χρήμα. Πληρώνεσαι καλά όταν εργάζεσαι με τέτοια άτομα, επειδή δε βρίσκονται εύκολα άτομα σα και σένα για αυτή τη δουλειά!… Η Σκάλι είναι γυναίκα της λογικής. Νοικοκυρά με ένα απλό-κοινό-φυσιολογικό και βαρετό παρελθόν. Ζει και αυτή σε μια πολυσύχναστη συνοικία της Αθήνας αλλά μακριά από αυτόν!..
Έχει γνωρίσει πολλούς άνδρες αλλά ακόμα δε βρήκε τον κατάλληλο – τώρα βγαίνει με τον Μάκη…. Κατοικεί μόνη , ή με τον Μάκη , σε ένα διαμέρισμα μιας ολοκαίνουργιας πολυκατοικίας σε μια πλούσια γειτονιά , κάποιας πλούσιας γωνιάς της Αθήνας.
Όταν ήταν μικρή ήθελε να γίνει νοσοκόμα
Ο Μόντεμ ήθελε να γίνει αστροναύτης.
Αργότερα ήθελε να γίνει ιατρός.
Ο Μόντεμ ακόμα ήθελε να γίνει αστρναύτης.
Πιο μετά ήθελε να γίνει διευθύντρια νοσοκομείου.
Ό Μόντεμ επέμενε σε αντροναύτης ( και ας μην είχε στον νουμερό του!).. Τελευταία φορά που πληροφόρησε το Μάκη για το τι ήθελε να γίνει από μικρή είπε : Υπουργός Υγείας..
Ο Μόντεμ , μην έχοντας κάποια γυναίκα, είπε στο γάτο του ότι ήθελε να σφίξει το χέρι του εξωγήινου που θα τον δει στο διάστημα όταν θα γίνει αστροναύτης (!!!!).
Ο γάτος συνέχισε να πίνει ανέμελα το βιταμινούχο γάλα του καθώς έχει συνηθίσει πια! Οι γονείς του Φαξ διοικούν , σε κάποιο ορεινό χωριό , ένα εργοστάσιο παραγωγής μικροτσίπ της εταιρίας Ι-νΣερτ.
Οι γονείς της Σκάλι ζουν σε μια μονοκατοικία στα Πετράλωνα.

Επεισόδιο 1…

Μετάβαση στο περιεχόμενο